keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Fyysisen teatterin harjoituksia...

maanantai 1.11.2010 klo 19-21

Peter-Sebastian Lehtonen näyttelee Porin Teatterissa.
Hän opiskellut näyttelijäntyötä Teatterilaboratorio ECS:ssä.

Kokoonnuimme siis teatterinuorten porukalla Nuorisotalolle ja vietimme näyttelijä Peter-Sebastian Lehtosen kanssa varsin liikunnallisen illan. Tarkoitus oli tutustua fyysisen teatterin ja näyttelijäntyön perusharjoituksiin, löytää impulsseja omasta kehosta, saada kehoa enemmän hallintaan sekä pyrkiä täydelliseen keskittymiseen ja tilan valtaamiseen. Peter valvoi, ettemme keskeytä itseämme, emmekä toisiamme tai ettemme kommentoi toistemme tekemisiä, vaan keskitymme ainoastaan omaan tekemiseemme, kuitenkin huomioiden toiset samassa tilassa. Kukaan ei saanut jäädä yksin.

Me hypimme, tanssimme, kävelimme, venyttelimme lattialla kuin kissat, seisoimme päällämme, potkimme, murskasimme näkymättömiä seiniä, kiipesimme näkymätöntä köyttä pitkin ja juoksimme slowmotion-juoksua. Kaikissa näissä piti löytää omanlainen energia ja höydyntää kehoa kokonaisvaltaisesti itseään rikkomatta. Peter valvoi, näytti mallia, kertoi esimerkkejä ja vahti ettemme lopeta kesken tai ole piittaamattomia. Lisäksi hän painotti koko ajan sitä, miten kaikki tämä voi liittyä lavalla olemiseen, liikkumiseen ja keskittymiseen. "Ette saa kuolla lavalle!" "Teidän pitää olla valppaina!" Emme puhuneet koko aikana toisillemme juuri mitään sillä tekemiseen piti suhtautua asenteella ja tosissaan. Jälkeenpäin monet kuitenkin sanoivat että hauskaa se oli ollut! Kiitokset Peterille kaikilta! :D (Allekirjoittaneella ainakin oli mukavaa ja hiki pinnassa koko ajan!)

Peter pitää seuraavan fyysisen teatterin kurssin teatterinuorille Nuorisotalolla ma 15.11.2010 klo 19-21! Mukaan mahtuu n. 20 osallistujaa. (suositusikäraja K-14) Ilmoittautumiset Reetta Vehkalahdelle tai Antti Tuomiselle! Suosittelemme! :) Jatkossa teatterinuoret järjestää nuokkarilla kaikenlaisia muitakin kursseja ja työpajoja. Kaikki mukaan! Seuratkaa tiedotuksia!
 
T: antti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti